Управни суд поништио решење СО Рума о именовању Изборне комисије

Управни суд – Одељење у Новом Саду,  дана 25.12.2013. године донео је пресуду по основу жалбе коју су на Решење о именовању општинске изборне комисије поднели одборници Демократске странке у СО Рума.

Наиме, одборници оборничке групе ''Демократска странка'' Ненад Боровић и Влатко Ратковић су 10.12.2013. године поднели жалбу Управном суду у Новом Саду којом се тражи да се утврди чињенично стање и поништи Решење СО Рума о именовању општинске изборне комисије од 09.12.2013. на основу „Закона о локалним изборима“, као и на основу одредбе члана 40. став 2. „Закона о управним споровима“.

Пресуда гласи: Жалба се УВАЖАВА и ПОНИШТАВА решење СО Рума о именовању председника, заменика председника, чланова и заменика чланова Изборне комисије општине Рума у сталном саставу број 06-183-2/2013 – III од 09.12.2013. године.

Одборници Демократске странке у СО Рума поднели су жалбу Управном суду и на именовање одборника, односно потврђивање одборничких мандата од стране (сада је већ јасно) незаконито изабране општинске Изборне комисије. Пресуда се очекује наредних дана, а судећи по горе наведеној пресуди епилог би се лако могао наслутити.

Представници новоформиране већине у СО Рума још увек се нису огласили по овом питању.

Пресуду Управног суда број: III – 3 Уж. 129/2013 можете погледати ОВДЕ.

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.