Саопштење поводом актуелне политичке ситуације

Поштоване чланице и чланови Демократске странке,

Као што вам је вероватно познато Демократску странку у Руми је претходних дана напустило неколико функционера и чланова општинског обора, као и незнатан број чланова, који су прешли у редове новоформиране „Нове Демократске странке“. Да ли додавање префикса „нова“ има за циљ да грађане убеди да су у питању потпуно „нови“ људи на нашој политичкој сцени време ће показати. У сваком случају желимо им пуно среће и успеха у даљем политичком ангажману.

Вечерас је у просторијама општинског одбора Демократске странке формирана нова одборничка група Демократске странке у СО Рума. За председника одборничке групе изабран је Ненад Боровић, а за заменика председника Горан Саватић. Одборничку групу чине следећих 9 одборника: Ненад Боровић, Горан Саватић, Јелена Арсеновић, Милан Раданчевић, Сава Миловановић, Слађана Радовић, Бранислав Међедовић, Милена Полимац и Светлана Ристовић.

Општински одбор Демократске странке у Руми остаје јединствен када су у питању основна начела и циљеви деловања због којих је овај одбор и основан 1990. године, као један од првих одбора Демократске странке након увођења вишепартијског система у Србији. Демократска странка у Руми није основана да би била увек у власти, већ да би мењала ову општину на боље и учинила је пристојним местом за живот. Формирањем нове индустријске зоне, стварањем услова за долазак инвеститора и отварање нових радних места, реализовањем великог броја инфраструктурних пројеката, међу којима су свакако најзначајнији изградња вртића и градског базена, као и одговорном социјалном политиком, поставили смо добре темеље. Како би остварили ове циљеве често смо били принуђени на компромис, непопуларне потезе, сарадњу са неистомишљеницима и људима без интегритета, због чега смо платили политичку цену.

Без обзира на све проблеме наставићемо да се залажемо за праве вредности и бољи живот грађана Руме.

У сусрет нам иду парламентарни избори. Позивамо све да на предстојећим парламентарним изборима 16. марта подрже листу „Са Демократском странком за демократску Србију“. Гласајући за ову листу, гласамо за Србију без диктатуре, хајке и прогона, цензуре медија, лажних обећања, Србију у којој ће се зауставити економско пропадање и задуживање.

До победе!!!

Рума, 10.02.2014.

Демократска странка

Општински одбор Рума

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.