Конференција за медије поводом актуелних дешавања у Руми

Данас је у просторијама Општинског одбора Демократске странке у Руми одржана конференција за медије на којој се поред председника Општинског одбора ДС-а Ненада Боровића, присутнима обратила и доскорашња директорка Дома здравља у Руми  и дугогодишњи доктор-акушер у овој установи, др Смиља Лончар.

У првом делу конференције Боровић се осврнуо на околности под којима је садашња власт у Руми, исплатила члану Општинског већа и председнику „Комисије за утврђивање и процену штете на пољопривредним усевима на територији општине Рума“, Небојши Ђапићу преко 900.000 динара из буџета Општине Рума, наводно за штету учињену усевима које је дотични засејао на узурпираном државном земљишту.

Боровић је нагласио да је својевремено Општинско јавно правобранилаштво поднело кривичну пријаву против Небојше Ђапића за бесправно коришћење државног земљишта, али након промене власти све је пало у заборав. Председник ДС-а у Руми, такође је оштро осудио бахато понашање актуелне власти јер су из Градске куће избацили новинара „Блица“ и администратора „Независног инфо портала“ Ненада Томића, онемогућивши тако објективност информисања.

Др Смиља Лончар је на конференцији говорила о ситуацији у румском Дому здравља. „Румско породилиште никако није смело бити затворено, што се Решењем Здравствене инспекције Министарства здравља Републике Србије догодило пре неколико дана. У земљи у којој би морало да се води рачуна о наталитету тако нешто није смело да се догоди.“, истакла је Смиља Лончар. На завршетку конференције позвала је суграђане да се супротставе тој одлуци и својим потписима кроз петицију онемогуће затварање породилишта.

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.