Константни притисци и уцене на одборнике опозиције се настављају

Данашњу конференцију за медије, председник Општинског одбора ДС-а Рума, Ненад Боровић отворио је говорећи о иницијативи за преиспитивање одлуке о затварању Румског породилишта, тим пре што није затворено из хигијенских разлога, већ због недостатка стручног кадра. Том приликом је најавио прикупљање потписа за петицију којом би се тражило укидање забране рада породилишта у Руми и позвао грађане да подрже петицију. Општински одбор ДС-а Рума организоваће прикупљање потписа у суботу, 07. јуна 2014. године од 10 часова испред просторија странке.

Друга тема о којој се говорило је константан притисак челника Општине и општинских јавних предузећа (углавном кадрова Српске напредне странке) на одборнике Скупштине општине из редова опозиције који су запослени у  Јавним предузећима. Кроз сталне уцене и мобинг врши се притисак да се поједини одборници из опозиције прикључе владајућој већини. Боровић је истакао да ће уколико се притисци наставе, затражити помоћ неке од државних институција, попут Канцеларије заштитника грађана. Том приликом је упознао јавност и о бахатости председника СО Рума Александра Мартиновића који није запослен у Општини,  а користи службени аутомобил у приватне сврхе. „Појава која се у целој Србији оштро осуђује, не односи се на председника СО Рума“, додао је Боровић.

Одборници Демократске странке упутили су 26. маја 2014. године допис председнику СО Рума којом би се реализовала иницијатива о одрицању дела одборничке надокнаде у висини једне трећине примања за мај месец, и извршила уплата на наменски рачун за угрожене од поплава. Председник СО Рума Александар Мартиновић није до данашњег дана одговорио на ту иницијативу.

Последња тема  данашње конференције била је предстојећа седница Скупштине Војводине на којој  ће се расправљати о промени изборног система у Војводини. Наиме, одређен број посланика Скупштине АП Војводине из свих странака, сем Савеза Војвођанских Мађара и Демократске странке, иницирао је промену изборног система у Војводини којим би се избори одржавали само по пропорционалном систему, уместо мешовитог система који је заступљен у последња два сазива Скупштине Војводине – 60 посланика бира се пропорционално (цела Војводина једна изборна јединица), а исто толико већински, по општинама.

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.