Saopštenja

Konstantni pritisci i ucene na odbornike opozicije se nastavljaju

Današnju konferenciju za medije, predsednik Opštinskog odbora DS-a Ruma, Nenad Borović otvorio je govoreći o inicijativi za preispitivanje odluke o zatvaranju Rumskog porodilišta, tim pre što nije zatvoreno iz higijenskih razloga, već zbog nedostatka stručnog kadra. Tom prilikom je najavio prikupljanje potpisa za peticiju kojom bi se tražilo ukidanje zabrane rada porodilišta u Rumi i pozvao građane da podrže peticiju. Opštinski odbor DS-a Ruma organizovaće prikupljanje potpisa u subotu, 07. juna 2014. godine od 10 časova ispred prostorija stranke.

Opširnije

Konferencija za medije povodom aktuelnih dešavanja u Rumi

Danas je u prostorijama Opštinskog odbora Demokratske stranke u Rumi održana konferencija za medije na kojoj se pored predsednika Opštinskog odbora DS-a Nenada Borovića, prisutnima obratila i doskorašnja direktorka Doma zdravlja u Rumi  i dugogodišnji doktor-akušer u ovoj ustanovi, dr Smilja Lončar.

Opširnije

Saopštenje povodom aktuelne političke situacije


Poštovane članice i članovi Demokratske stranke,

Kao što vam je verovatno poznato Demokratsku stranku u Rumi je prethodnih dana napustilo nekoliko funkcionera i članova opštinskog obora, kao i neznatan broj članova, koji su prešli u redove novoformirane „Nove Demokratske stranke“. Da li dodavanje prefiksa „nova“ ima za cilj da građane ubedi da su u pitanju potpuno „novi“ ljudi na našoj političkoj sceni vreme će pokazati. U svakom slučaju želimo im puno sreće i uspeha u daljem političkom angažmanu.

Opširnije

Upravni sud poništio rešenje SO Ruma o imenovanju Izborne komisije

Upravni sud – Odeljenje u Novom Sadu,  dana 25.12.2013. godine doneo je presudu po osnovu žalbe koju su na Rešenje o imenovanju opštinske izborne komisije podneli odbornici Demokratske stranke u SO Ruma.

Naime, odbornici oborničke grupe ''Demokratska stranka'' Nenad Borović i Vlatko Ratković su 10.12.2013. godine podneli žalbu Upravnom sudu u Novom Sadu kojom se traži da se utvrdi činjenično stanje i poništi Rešenje SO Ruma o imenovanju opštinske izborne komisije od 09.12.2013. na osnovu „Zakona o lokalnim izborima“, kao i na osnovu odredbe člana 40. stav 2. „Zakona o upravnim sporovima“.

Opširnije

Konferencija za medije povodom optužbi novoformirane vlasti

Obraćanje predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke Ruma Nenada Borovića i zamenika predsednika opštinskog odbora Gorana Vuković medijima povodom lažnih optužbi koje su od strane novoformirane vlasti iznete na sednici Skupštine opštine Ruma održane 20.12.2013. godine. 

Izjavu Nenada Borovića možete pogledati OVDE.

Izjavu Gorana Vukovića možete pogledati OVDE.

Opširnije

Adresa odbora

Demokrata

...ceni stručnost, preciznost i profesionalnost. Nije aljkav, niti sklon javašluku.