Саопштења

Константни притисци и уцене на одборнике опозиције се настављају

Данашњу конференцију за медије, председник Општинског одбора ДС-а Рума, Ненад Боровић отворио је говорећи о иницијативи за преиспитивање одлуке о затварању Румског породилишта, тим пре што није затворено из хигијенских разлога, већ због недостатка стручног кадра. Том приликом је најавио прикупљање потписа за петицију којом би се тражило укидање забране рада породилишта у Руми и позвао грађане да подрже петицију. Општински одбор ДС-а Рума организоваће прикупљање потписа у суботу, 07. јуна 2014. године од 10 часова испред просторија странке.

Опширније

Конференција за медије поводом актуелних дешавања у Руми

Данас је у просторијама Општинског одбора Демократске странке у Руми одржана конференција за медије на којој се поред председника Општинског одбора ДС-а Ненада Боровића, присутнима обратила и доскорашња директорка Дома здравља у Руми  и дугогодишњи доктор-акушер у овој установи, др Смиља Лончар.

Опширније

Саопштење поводом актуелне политичке ситуације


Поштоване чланице и чланови Демократске странке,

Као што вам је вероватно познато Демократску странку у Руми је претходних дана напустило неколико функционера и чланова општинског обора, као и незнатан број чланова, који су прешли у редове новоформиране „Нове Демократске странке“. Да ли додавање префикса „нова“ има за циљ да грађане убеди да су у питању потпуно „нови“ људи на нашој политичкој сцени време ће показати. У сваком случају желимо им пуно среће и успеха у даљем политичком ангажману.

Опширније

Управни суд поништио решење СО Рума о именовању Изборне комисије

Управни суд – Одељење у Новом Саду,  дана 25.12.2013. године донео је пресуду по основу жалбе коју су на Решење о именовању општинске изборне комисије поднели одборници Демократске странке у СО Рума.

Наиме, одборници оборничке групе ''Демократска странка'' Ненад Боровић и Влатко Ратковић су 10.12.2013. године поднели жалбу Управном суду у Новом Саду којом се тражи да се утврди чињенично стање и поништи Решење СО Рума о именовању општинске изборне комисије од 09.12.2013. на основу „Закона о локалним изборима“, као и на основу одредбе члана 40. став 2. „Закона о управним споровима“.

Опширније

Конференција за медије поводом оптужби новоформиране власти

Обраћање председника Општинског одбора Демократске странке Рума Ненада Боровића и заменика председника општинског одбора Горана Вуковић медијима поводом лажних оптужби које су од стране новоформиране власти изнете на седници Скупштинe општине Рума одржане 20.12.2013. године. 

Изјаву Ненада Боровића можете погледати ОВДЕ.

Изјаву Горана Вуковића можете погледати ОВДЕ.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.