Вести

Мрачне тајне СНС-a у Руми!

Данас је у просторијама Општинског одбора Демократске странке Рума одржана конференција за медије поводом дешавања на последњој седници СО Рума и злоупотреба од стране Александра Мартиновића и владајуће већине предвођене Српском напредном странком.

"Зашто се крије Просторни план Општине Рума? Да ли то значи да ћемо у будућих две, три или пет година, као што се већ прича, у напуштеним цигланама имати спалионице опасног отпада и да ћемо на тај начин постати једна од најзагађенијих општина у Срему."

Опширније

Kо плаћа пут у Беч општинским чиновницима?

Данас је у просторијама Општинског одбора Демократске странке Рума одржана још једна у низу конференција за медије на којој су се присутним новинарима обратили Ненад Боровић, председник ООДС Рума и Јелена Арсеновић, потпредседник ООДС Рума.

Ненад Боровић сазвао је конференцију за медије као би јавности саопштио ставове Демократске странке по питању актуелних дешавања у Општини Рума и отворио теме о којима ће се расправљати на наредној седници СО Рума.

Опширније

Кривична пријава против Александра Мартиновића

Дана 14.01.2015. године у просторијама општинског одбора одржана је конференција за медије на којој је председник ООДС Рума, Ненад Боровић упознао присутне новинаре о разлозима подношења кривичне пријаве против Александра Мартиновића.

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Стамбено" Срђан Николић без икаквог законског основа распослаже материјалним и финансијским средствима тог предузећа. Николићу је мандат продужен на основу дописа председника Скупштине општине Александра Мартиновића, који се позива на одлуку Скупштине са седнице која чак није ни одржана.

Опширније

Општинским парама по сако и фармерке

Данас је у просторијама Општинског одбора Демократске странке Рума одржана конференција за медије на којој су се присутним новинарима обратили Ненад Боровић, председник ООДС Рума и Јелена Арсеновић, потпредседник ООДС Рума.

Ненад Боровић је представнике медија упознао са катастрофалним стањем у румском буџету који се изузетно слабо пуни, што додатно отежава функционисање града, а на шта јасно указују подаци из Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период 01.01.2014.-30.09.2014. године, који је на дневном реду предстојеће седнице СО Рума.

Опширније

Петиција против смањења плата и пензија

Демократска странка Општински одбор Рума организовао је данас петицију за укидање Закона којим се смањују плате и пензије грађанима. Велики број грађана је својим потписом подржао ову петицију.

Демократска странка упозорава на штетне последице смањења плата и пензија. Овакве мере штедње морају да се ставе ван снаге. Зато Демократска странка организује петицију, како би се пред Народну скупштину изнео захтев за укидање закона којим се смањују плате и пензије. Позивамо све наше суграђане да потпишу петицију и да на тај начин покажемо да излаз није у штедњи на рачун грађана.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.