Вести

ПоДСетник: Велико ништа за грађане Руме

На последњој седници СО Рума извршена је смена досадашњег председника Општине Рума господина Панић Драгана. Иако је то јавности пласирано као оставка, свима је јасно да је та смена резултат унутарстраначких борби и трвења у редовима румских напредњака.

Једанаест месеци власти СНС у Руми је једно велико ништа, и више је него јасно да немају ни идеје, ни плана, ни визије како водити Општину, како довести инвеститоре и отворити нова радна места, што је коалиција предвођена Демократском странком омогућила отварањем 7 (седам) производних погона у Руми и по селима.

Опширније

ДС и ЗЗШ: Формирање опозиционог блока до јесени

Председници Демократске странке и Заједно за Шумадију Бојан Пајтић и Верољуб Стевановић договорили су се о начину будуће сарадње и припреми платформе која би требало да окупи опозиционе странке, невладин сектор и све који деле исте вредности и идеје, а очекује се да ће се тај блок формирати до јесени.

На заједничкој конференцији за медије у седишту ДС, Бојан Пајтић је рекао да демократе и Заједно за Шумадију заједно раде на изради платформе, истакавши да је после две године Владе Александра Вучића време да опозиција да буде кредибилнија, а један од начина сарадње биће претакање иницијативе Заједно за Шумадију кроз амандмане ДС. 

"Неопходно је да окупимо и друге регионалне лидере како бисмо створили корпус који ће обухватити све структуре друштва", рекао је Пајтић и додао да ће се у наредним данима разговарати са регионалним странкама из Тимочке крајине, Пирота, Ниша... 

Опширније

''Решење смо ми'', студента Боривоја Матића, победничка беседа у Руми

Победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Руми ове године је студент Боривоје Матић са беседом "Решење смо ми". Друго место је заузела Јадранка Јездић, треће Весна Тадић. На "Беседама у Зоранову част" у Руми својим беседничким умећем надметале су се и Мартина Перишић, Александра Тодоровић, Наталија Перишић и Теодора Чукановић.

"На такмичење сам се пријавио, пре свега због тога што поштујем визују Зорана Ђинђића. А желео сам да изнесем своје виђење те визије", изјавио је Боривоје Матић након што је проглашен за најбољег беседника.

Према његовој оцени, конкуренција је била добра, а свих седморо такмичара су били сјајни: "У финалу очекујем најбоље беседнике из целе Србије. Није ми важно које ћу место освојити, зато што је велика част учествовати у финалу оваквог такмичења".

Седморо младих беседника оцењивао је стручни жири у саставу: народна посланица Гордана Чомић, глумица Оливера Викторовић, народна посланица Маја Виденовић, професорка књижевности и директорка Завода за равноправност полова АП Војводине Весна Шијачки и глумац Душан Радовић.

Опширније

Представљање изборног програма

Разговор са мештанима Грабоваца, 17.02.2014.У склопу предизборне кампање за ванредне парламентарне изборе представници Демократске странке Општински одбор Рума обишли су Буђановце, Никинце, Платичево, Хртковце, Грабовце, Витојевце и Вогањ, и у разговору са мештанима изложили програм за предстојеће изборе.

Грађани осим низа демагошких и драматуршких порука од стране представника актуелне власти, нису чули ниједан разлог због којих после мање од две године поново излазе на изборе. Очигледно је да влада која саму себе сруши признаје да није радила добро.

Опширније

Јелена Арсеновић и Лазар Табанџелић кандидати за народне посланике

Представници изборне листе "Са Демократском странком за демократску Србију" поднели су Репуличкој изборној комисији листу кандидата за ванредне парламентарне изборе расписане за 16. март 2014, коју је својим потписом подржало 20.586 грађана. 

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је новинарима после подношења листе да ће ДС на изборе изаћи са слоганом "Демократија је опет на старој адреси". 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.