Вести

Демократска омладина обележила 1. децембар

Демократска омладина Рума традиционално је обележила 1. децембар, „Међународни дан борбе против АИДС-а“. Током суботе и недеље на штандовима на Градском тргу у Руми дељени су кондоми и пропагандни материјали.

Циљ акције је да се јавност, а пре свега млади упознају са ризицима и опасностима од ХИВ/АИДС-а, али и сузбијање дискриминације оболелих, јер са вирусом ХИВ-а, ако се открије на време и пажљиво лечи, може да се живи.

Опширније

Пoдршка "Зеленима Србије"

Општински одбор Демократске странке у Руми подржао је иницијативу коју су покренули „Зелени Србије“ да се Општина Рума прогласи за територију на којој се забрањује промет, узгој и коришћење генетски модификоване хране.

С тим у вези, у суботу 23. новембра 2013. године на Градском тргу у Руми одржана је акција прикупљања потписа и поделе материјала којом се тражи да Скупштина општине Рума усвоји Декларацију којом ће се забранити промет, узгој и коришћење генетски модификоване хране на територији општине Рума.

Опширније

Kонференција за медије поводом промене скупштинске већине у Руми

У просторијама Општинског одбора Демократске странке у Руми одржана је конференција за медије поводом најављене промене досадашње скупштинске већине у СО Рума. Присутнима су се обратили Ненад Боровић, председник Општинског одбора Демократске странке и председник СО Рума, као и Горан Вуковић, председник Општине Рума.

Неморалним понашањем и преласком два оборника Демократске странке у редове Српске напредне странке, као и одлуком коалиционих партнера да напусте досадашњу коалицију,  Рума се сврстала у ред бројних локалних самоуправа у којима је дошло до прекомпоновања скупштинске већине. 

Опширније

Бојан Пајтић: Не прихватамо аутократију! Не дозвољавамо једноумље!

 

Говор заменика председника Демократске странке Бојана Пајтића на протесту "Не пристајем", одржаном у Новом Саду са циљем да се јавно искаже незадовољство отвореном кршењу људских права, политичком прогону, репресији и политичким хапшењима:

Шта нам они раде? Не шта нам говоре, шта раде грађанима Србије? Шта нам ради странка која има 300 хиљада чланова, а међу њима никог довољно доброг да води државне финансије или привреду или град Београд?

Прво су шест месеци правили Владу Србије. Затим су је шест месеци реконструисали. Сад шест месеци чекају превремене изборе. То је ужасно неодговорно.

Опширније

Годину дана неспособности и нестручности Владе

Погледајте податке о нестручности и неспособности Владе Србије у области економије, правосуђа, здравства, пољопривреде, образовања и науке, социјалне политике и рада...

Годину дана неспособности и нестручности Владе у правосуђу

 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.