ИНФО

Вести

Петиција против смањења плата и пензија

Демократска странка Општински одбор Рума организовао је данас петицију за укидање Закона којим се смањују плате и пензије грађанима. Велики број грађана је својим потписом подржао ову петицију.

Демократска странка упозорава на штетне последице смањења плата и пензија. Овакве мере штедње морају да се ставе ван снаге. Зато Демократска странка организује петицију, како би се пред Народну скупштину изнео захтев за укидање закона којим се смањују плате и пензије. Позивамо све наше суграђане да потпишу петицију и да на тај начин покажемо да излаз није у штедњи на рачун грађана.

Opširnije

Вести

ПоДСетник: Велико ништа за грађане Руме

На последњој седници СО Рума извршена је смена досадашњег председника Општине Рума господина Панић Драгана. Иако је то јавности пласирано као оставка, свима је јасно да је та смена резултат унутарстраначких борби и трвења у редовима румских напредњака.

Једанаест месеци власти СНС у Руми је једно велико ништа, и више је него јасно да немају ни идеје, ни плана, ни визије како водити Општину, како довести инвеститоре и отворити нова радна места, што је коалиција предвођена Демократском странком омогућила отварањем 7 (седам) производних погона у Руми и по селима.

Opširnije

Вести

ДС и ЗЗШ: Формирање опозиционог блока до јесени

Председници Демократске странке и Заједно за Шумадију Бојан Пајтић и Верољуб Стевановић договорили су се о начину будуће сарадње и припреми платформе која би требало да окупи опозиционе странке, невладин сектор и све који деле исте вредности и идеје, а очекује се да ће се тај блок формирати до јесени.

На заједничкој конференцији за медије у седишту ДС, Бојан Пајтић је рекао да демократе и Заједно за Шумадију заједно раде на изради платформе, истакавши да је после две године Владе Александра Вучића време да опозиција да буде кредибилнија, а један од начина сарадње биће претакање иницијативе Заједно за Шумадију кроз амандмане ДС. 

"Неопходно је да окупимо и друге регионалне лидере како бисмо створили корпус који ће обухватити све структуре друштва", рекао је Пајтић и додао да ће се у наредним данима разговарати са регионалним странкама из Тимочке крајине, Пирота, Ниша... 

Opširnije

Саопштења

Константни притисци и уцене на одборнике опозиције се настављају

Данашњу конференцију за медије, председник Општинског одбора ДС-а Рума, Ненад Боровић отворио је говорећи о иницијативи за преиспитивање одлуке о затварању Румског породилишта, тим пре што није затворено из хигијенских разлога, већ због недостатка стручног кадра. Том приликом је најавио прикупљање потписа за петицију којом би се тражило укидање забране рада породилишта у Руми и позвао грађане да подрже петицију. Општински одбор ДС-а Рума организоваће прикупљање потписа у суботу, 07. јуна 2014. године од 10 часова испред просторија странке.

Opširnije

Саопштења

Конференција за медије поводом актуелних дешавања у Руми

Данас је у просторијама Општинског одбора Демократске странке у Руми одржана конференција за медије на којој се поред председника Општинског одбора ДС-а Ненада Боровића, присутнима обратила и доскорашња директорка Дома здравља у Руми  и дугогодишњи доктор-акушер у овој установи, др Смиља Лончар.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.