ИНФО

Најаве догађаја

Промоција књиге "Ђинђић - Лице младости"

Позивамо све поштоваоце и пријатеље/ице политичких идеја и демократских вредности Зорана Ђинђића на промоцију књиге "Ђинђић-Лице младости" која ће се одржати у четвртак, 13. марта 2014. од 19 часова у сали III Месне заједнице у Руми, ул. 27. Октобра бр. 40.

О књизи и људском и државничком портрету Зорана Ђинђића, првог српског демократски изабраног премијера, говориће аутор књиге Душан Величковић и Марио Лигуори, публициста, писац и професор на Филозофском факултету у Новом Саду.

Opširnije

Вести

''Решење смо ми'', студента Боривоја Матића, победничка беседа у Руми

Победник квалификационог такмичења у беседништву у част Зорана Ђинђића у Руми ове године је студент Боривоје Матић са беседом "Решење смо ми". Друго место је заузела Јадранка Јездић, треће Весна Тадић. На "Беседама у Зоранову част" у Руми својим беседничким умећем надметале су се и Мартина Перишић, Александра Тодоровић, Наталија Перишић и Теодора Чукановић.

"На такмичење сам се пријавио, пре свега због тога што поштујем визују Зорана Ђинђића. А желео сам да изнесем своје виђење те визије", изјавио је Боривоје Матић након што је проглашен за најбољег беседника.

Према његовој оцени, конкуренција је била добра, а свих седморо такмичара су били сјајни: "У финалу очекујем најбоље беседнике из целе Србије. Није ми важно које ћу место освојити, зато што је велика част учествовати у финалу оваквог такмичења".

Седморо младих беседника оцењивао је стручни жири у саставу: народна посланица Гордана Чомић, глумица Оливера Викторовић, народна посланица Маја Виденовић, професорка књижевности и директорка Завода за равноправност полова АП Војводине Весна Шијачки и глумац Душан Радовић.

Opširnije

Вести

Представљање изборног програма

Разговор са мештанима Грабоваца, 17.02.2014.У склопу предизборне кампање за ванредне парламентарне изборе представници Демократске странке Општински одбор Рума обишли су Буђановце, Никинце, Платичево, Хртковце, Грабовце, Витојевце и Вогањ, и у разговору са мештанима изложили програм за предстојеће изборе.

Грађани осим низа демагошких и драматуршких порука од стране представника актуелне власти, нису чули ниједан разлог због којих после мање од две године поново излазе на изборе. Очигледно је да влада која саму себе сруши признаје да није радила добро.

Opširnije

Вести

Јелена Арсеновић и Лазар Табанџелић кандидати за народне посланике

Представници изборне листе "Са Демократском странком за демократску Србију" поднели су Репуличкој изборној комисији листу кандидата за ванредне парламентарне изборе расписане за 16. март 2014, коју је својим потписом подржало 20.586 грађана. 

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је новинарима после подношења листе да ће ДС на изборе изаћи са слоганом "Демократија је опет на старој адреси". 

Opširnije

Саопштења

Саопштење поводом актуелне политичке ситуације


Поштоване чланице и чланови Демократске странке,

Као што вам је вероватно познато Демократску странку у Руми је претходних дана напустило неколико функционера и чланова општинског обора, као и незнатан број чланова, који су прешли у редове новоформиране „Нове Демократске странке“. Да ли додавање префикса „нова“ има за циљ да грађане убеди да су у питању потпуно „нови“ људи на нашој политичкој сцени време ће показати. У сваком случају желимо им пуно среће и успеха у даљем политичком ангажману.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.