ИНФО

Најаве догађаја

Рума домаћин полуфиналног такмичења

Општински одбор Демократске странке у Руми, другу годину за редом организоваће полуфинално такмичење „Беседе у Зоранову част“.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве за учешће на такмичењу "Беседе у Зоранову част", које се девети пут одржава у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића.

Opširnije

Саопштења

Управни суд поништио решење СО Рума о именовању Изборне комисије

Управни суд – Одељење у Новом Саду,  дана 25.12.2013. године донео је пресуду по основу жалбе коју су на Решење о именовању општинске изборне комисије поднели одборници Демократске странке у СО Рума.

Наиме, одборници оборничке групе ''Демократска странка'' Ненад Боровић и Влатко Ратковић су 10.12.2013. године поднели жалбу Управном суду у Новом Саду којом се тражи да се утврди чињенично стање и поништи Решење СО Рума о именовању општинске изборне комисије од 09.12.2013. на основу „Закона о локалним изборима“, као и на основу одредбе члана 40. став 2. „Закона о управним споровима“.

Opširnije

Саопштења

Конференција за медије поводом оптужби новоформиране власти

Обраћање председника Општинског одбора Демократске странке Рума Ненада Боровића и заменика председника општинског одбора Горана Вуковић медијима поводом лажних оптужби које су од стране новоформиране власти изнете на седници Скупштинe општине Рума одржане 20.12.2013. године. 

Изјаву Ненада Боровића можете погледати ОВДЕ.

Изјаву Горана Вуковића можете погледати ОВДЕ.

Opširnije

Саопштења

Бахато понашање нове скупштинске већине у Руми

У понедељак, 09.12.2013. године на 20. седници Скупштине општине Рума нова скупштинска већина предвођена Српском напредном странком начинила је низ грешака и пропуста којима су грубо прекршени “Закон о локалним изборима“ и Пословник Скупштине општине Рума.

Решењем Скупштине општине Рума ( у даљем тексту Решење ) од 09.12.2013. године именована је Општинска изборна комисија општине Рума у сталном саставу уз битну повреду правила поступка и погрешну примену материјалног права.

Opširnije

Вести

Демократска омладина обележила 1. децембар

Демократска омладина Рума традиционално је обележила 1. децембар, „Међународни дан борбе против АИДС-а“. Током суботе и недеље на штандовима на Градском тргу у Руми дељени су кондоми и пропагандни материјали.

Циљ акције је да се јавност, а пре свега млади упознају са ризицима и опасностима од ХИВ/АИДС-а, али и сузбијање дискриминације оболелих, јер са вирусом ХИВ-а, ако се открије на време и пажљиво лечи, може да се живи.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.